Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / PLUS / Επιμένουν οι επιστήμονες: Κάντε σεξ, για να γίνει ο χρόνος… εχθρός σας!
PLUS

Επιμένουν οι επιστήμονες: Κάντε σεξ, για να γίνει ο χρόνος… εχθρός σας!

Κάντε μία φορά σεξ την εβδομάδα και ο χρόνος θα γίνει εχθρός σας, λένε- πάλι- οι επιστήμονες που προσπαθούν να βάλουν το σεξ… στη ζωή μας! Μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια που βάζει στα μικροσκόπιο τα οφέλη του σεξ στον γυναικείο οργανισμό, καταλήγει στο συμπέρασμα πως η σεξουαλική επαφή κρατά τη γυναίκα πάντα κοριτσάκι! […]

1241146

Κάντε μία φορά σεξ την εβδομάδα και ο χρόνος θα γίνει εχθρός σας, λένε- πάλι- οι επιστήμονες που προσπαθούν να βάλουν το σεξ… στη ζωή μας!

Μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια που βάζει στα μικροσκόπιο τα οφέλη του σεξ στον γυναικείο οργανισμό, καταλήγει στο συμπέρασμα πως η σεξουαλική επαφή κρατά τη γυναίκα πάντα κοριτσάκι!

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιστήμονες, η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει το μήκος των λεγόμενων «τελομερών»,σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας. Μακρύτερα τελομερή σχετίζονται με πιο αργή γήρανση, αυξημένο προσδόκιμο ζωής και καλύτερη ποιότητα υγείας. Για τους ερευνητές, το τακτικό σεξ κάνει καλό στην υγεία των γυναικών καθώς μειώνει το στρες και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Η έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων έγινε σε δείγμα 129 γυναικών που είχαν μακροχρόνιες σχέσεις. Οι ερευνητές ανέλυσαν το αίμα των εθελοντριών και διαπίστωσαν ότι, οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου που έκαναν ερωτικά παιχνίδια μία φορά την εβδομάδα,είχαν μακρύτερα τελομερή.

Άλλες μελέτες είχαν συνδέσει το μήκος των τελομερών με καθυστέρηση της γήρανσης και αυξημένο προσδόκιμο ζωής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις