Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

10

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δήμαρχος Κέρκυρας – Θεία Λειτουργία: “Συγγνώμη” και διευκρινίσεις από την Υδραίου
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Κέρκυρας – Θεία Λειτουργία: “Συγγνώμη” και διευκρινίσεις από την Υδραίου

Δήμαρχος Κέρκυρας - Θεία Λειτουργία: Αν η ενέργειά μου, να βρεθώ στον Ι. Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος για τους συγκεκριμένους λόγους που προανέφερα, προκάλεσε ηθική ή οποιαδήποτε άλλη βλάβη στους συμπολίτες μου ή εξέπεμψα λάθος μήνυμα προς την κοινωνία, ζητώ συγνώμη.

Δήμαρχος Κέρκυρας – Θεία Λειτουργία: Το ότι δεν παρέστη στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, αλλά και το ότι δεν μετέλαβε αναφέρει σε δήλωσή της η δήμαρχος Κέρκυρας μετά την δικογραφία για παραβίαση της ΠΝΠ και της υπουργικής απόφασης  για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου σχετικά με τον κορωνοϊό που σχηματίστηκε σε βάρος της. «Στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων δεν ήμουν παρούσα και δεν μετείχα της Θείας Κοινωνίας, όπως ψευδώς διαδίδεται», σημειώνει χαρακτηριστικά στη δήλωσή της η κυρία Μερόπη Υδραίου. Σημειώνεται ότι η δικογραφία για παραβίαση της ΠΝΠ, της ΚΥΑ και των εντολών της Ιεράς Συνόδου σχηματίστηκε κατά του Μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού και όλων όσων παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, εκτός των ελάχιστων προβλεπόμενων δια του νόμου.

Σχετικά με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας η δίκη του ορίστηκε για τις 25 Μαΐου. Ο Μητροπολίτης πήγε στον εισαγγελέα Κέρκυρας, λίγα λεπτά πριν τη 1 μετά το μεσημέρι, προκειμένου να απολογηθεί και αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο σε λιγότερο από μία ώρα, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Γιάννη Κοντό, τον πρωτοπρεσβύτερο της Μητρόπολης Κέρκυρας, Θεμιστοκλή Μουρτζανό και έναν ιερέα.

Αναλυτικά η δήλωση της δημάρχου Κέρκυρας:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, είμαι υποχρεωμένη να αναφερθώ στην πραγματική διάσταση των γεγονότων. Η απόφαση ήταν η λιτάνευση να ακυρωθεί και να πραγματοποιηθεί περιφορά αυστηρά εντός του ναού και όχι γύρω από το ναό για να μην υπάρξει συνάθροιση πιστών. Στον Ιερό Ναό προσήλθα χωρίς να παραβιάσω θύρες, παρέμεινα τηρώντας όλες τις αποστάσεις για λίγα λεπτά, μόνο για την περιφορά ως εκπρόσωπος όλου του Δήμου και αποχώρησα. Στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων δεν ήμουν παρούσα και δεν μετείχα της Θείας Κοινωνίας, όπως ψευδώς διαδίδεται. Καλώ τους συμπολίτες μου να συνεχίσουν να πειθαρχούν στις αποφάσεις της πολιτείας και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Δεν χρειάζομαι και δεν χρησιμοποιώ δικαιολογίες, ξέρω να αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων μου. Αν η ενέργειά μου, να βρεθώ στον Ι. Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος για τους συγκεκριμένους λόγους που προανέφερα, προκάλεσε ηθική ή οποιαδήποτε άλλη βλάβη στους συμπολίτες μου ή εξέπεμψα λάθος μήνυμα προς την κοινωνία, ζητώ συγνώμη. Από εκεί και πέρα, είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω και την μικροκομματική εκμετάλλευση που επιχειρούν κάποιοι αλλά και τη στοχοποίησή μου. Μιλώντας πάντα με την γλώσσα της αλήθειας και με το έργο μου. Εύχομαι σε όλους, η Μεγάλη Εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε να ενισχύσει τη δύναμη της πίστης μας και της ελπίδας, να μας οπλίσει όλους με υπομονή και καρτερία για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία.»

Δήμαρχος Κέρκυρας: Είχε κάνει… έκκληση να μείνουμε σπίτι!

Λίγες μέρες πριν, η δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου σε τηλεοπτικό της μήνυμα έκανε έκκληση στους δημότες να «μείνουν σπίτι» διότι κινδυνεύουν οι ζωές τους. Η δήμαρχος, μιλούσε για πρωτόγνωρη κρίση που απειλεί τις ζωές μας, ζητώντας από τους Κερκυραίους σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της, να κάνουν υπομονή και να μείνουν στα σπίτια τους. Από την άλλη, τα… έγραψε όλα και πήγε εκκλησία. Όπως θα δείτε στο σχετικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα. η δήμαρχος Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, αναφέρεται στη σοβαρότητα της κατάστασης λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρηθούν κατά γράμμα οι οδηγίες διότι ” απειλείται η ευημερία τους, ακόμη και οι ζωές τους”.

Δείτε ακόμη

“Τα καλάμια να ξεπεζέψουν” – Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ δικαιολογεί τους ιερείς που κοινώνησαν πιστούς

Στον Εισαγγελέα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας και η δήμαρχος του νησιού (vid)

«Ελάτε να κοινωνήσετε» – Πώς εξηγεί ο Μητροπολίτης Κέρκυρας την εξοργιστική δήλωσή του

Η δήμαρχος Κέρκυρας έκανε έκκληση να μείνουμε σπίτι, πριν… πάει στην εκκλησία!

Νέα πρόκληση Μητροπολίτη Μόρφου: Διαλέξτε, ή με τον Χριστό ή με το νόμο του κράτους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις