Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μιωνής – Παππάς ηχητικό: “Βόμβα” για κασέτες από τον δικηγόρο του επιχειρηματία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιωνής – Παππάς ηχητικό: “Βόμβα” για κασέτες από τον δικηγόρο του επιχειρηματία

Μιωνής - Παππάς ηχητικό: Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει η κατάθεση, στην Προανακριτική, από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, της ηχογραφημένης συνομιλίας του με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Μιωνής – Παππάς ηχητικό: Εννέα ηχητικά ντοκουμέντα έχει στη διάθεσή του ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής. Πράγματι, στα χέρια του Σάμπυ Μιωνή υπάρχουν κι άλλα στοιχεία, τα οποία προτίθεται να καταθέσει, αλλά σε χρόνο που ο ίδιος θα αποφασίσει. Αυτό υποστήριξε και ο δικηγόρος του μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (24.06.2020) στην τηλεόραση του Alpha. Ο δικηγόρος του Σάμπυ Μιωνή, είπε ότι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας έχει κι άλλες «αποδείξεις» στα χέρια του. Δεν διευκρίνισε αν αυτές οι αποδείξεις στις οποίες αναφέρεται είναι κι άλλες ηχογραφημένες συζητήσεις. Είπε όμως ότι η πλευρά Μιωνή θα καταθέσει τα στοιχεία αυτά εν ευθέτω χρόνω. «Ο κ. Μιωνής γνωρίζει το ηθικό πρόβλημα που δημιουργείται με μια παράνομη ηχογράφηση. Όμως η άποψή μου η νομική, ασχέτως εάν είναι πελάτης μου ο κ. Μιωνής, είναι ότι όταν κάποιος απειλείται, εκβιάζεται, στοχοποιείται από έναν δημόσιο λειτουργό, έχει υποχρέωση να ηχογραφεί όταν αποδεικνύεται η τέλεση κακουργημάτων. Θα ήταν έγκλημα εάν δεν ηχογραφούσε», είπε ο κ. Πανταζής.

Όπως ανέφερε, ο εκβιασμός γινόταν από τον κ. Παπαγγελόπουλο και όχι από τον κ. Παππά, ο οποίος ήταν αποδέκτης αυτών των καταγγελιών στη συζήτηση, την οποία αποδέχεται και ο κ. Παππάς: «Να πάει το υλικό στη ΓΑΔΑ να ελεγχθεί από τα αρμόδια εργαστήρια. Δεν θα βρεθεί καμία κοπτοραπτική, καμία αφαίρεση, καμία συρραφή. Όπως μαγνοτοφωνήθηκε, έτσι δόθηκε. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να το πάει για ανάλυση». Την ίδια ώρα, σε ερώτηση που του έγινε, ο συνήγορος του Σάμπυ Μιωνή διέψευσε τα λεγόμενα του κ. Παππά ο οποίος υποστηρίζει ότι ο κ. Μιωνής του ζήτησε να μεσολαβήσει για να γίνει πρόξενος στο Ισραήλ. Τόνισε, δε, ότι όταν ο Νίκος Παππάς ακούγεται στο ηχητικό να αναφέρεται σε κάποιους που βγάζουν λεφτά, μιλούσε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στον εισαγγελέα το ηχητικό από την Κύπρο, με τον Νίκο Παππά

Ο επιχειρηματίας κατέθεσε ήδη στην προανακριτική της Βουλής για τη Novartis την καταγεγραμμένη συνομιλία που είχε με τον τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στο εξωτερικό στις 21 Μαΐου 2016. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Παππάς του ανέφερε ότι γνωρίζει πως ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει «τη δική του ατζέντα» και πως η ηγεσία της κυβέρνησης έχει στοιχεία που δείχνουν ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά». Ο κ. Μιωνής αναφέρει ότι ο κ. Παππάς υποσχέθηκε πως θα μεσολαβήσει για τη διευθέτηση των δικαστικών του εκκρεμοτήτων, αρκεί ο Σταύρος Παπασταύρου να καταθέσει ψευδώς εις βάρος της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις