Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

10

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 10χρονος Κρήτη: Η επικοινωνία του μικρού Χρήστου με το Μέγαρο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

10χρονος Κρήτη: Η επικοινωνία του μικρού Χρήστου με το Μέγαρο Μαξίμου

10χρονος Κρήτη: Το γραφείο του πρωθυπουργού εισάκουσε την ευχή του μικρού Χρήστου από το Αρκαλοχώρι και θα του δώσει τη λύρα που ζητάει.

Όταν ο 10χρονος Χρήστος Ξανθός έγραφε -μέσα στον οικίσκο που είναι πλέον το σπίτι του, μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι- το περίφημο γράμμα στον Άγιο Βασίλη με το οποίο ζητούσε μια λύρα, σίγουρα δεν φανταζόταν ότι λίγες μέρες αργότερα θα μιλούσε με το γραφείο του Πρωθυπουργού. Η ιστορία του έκανε τον γύρο του διαδικτύου, αλλά κινητοποίησε και το Μέγαρο Μαξίμου.

Με πρωτοβουλία του γγ του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, υπήρξε επικοινωνία με την οικογένεια και ήδη ετοιμάζεται ένα πακέτο με παραλήπτη τον Χρήστο. Μάλιστα, όπως αναφέρει στο Cretalive η μητέρα του 10χρονου, ζήτησαν να μιλήσουν με τον ίδιο τον μικρό μαθητή, ο οποίος στην ερώτηση τι να περιλαμβάνει το πακέτο, απάντησε «ό,τι θέλετε εσείς».

Κινήσεις αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο

Για μια ακόμα φορά η μητέρα του Χρήστου, τονίζει ότι η οικογένεια δεν βρίσκει λόγια να εκφράσει τα συναισθήματά της, για όλα αυτά τα μηνύματα αγάπης που έχει δεχτεί τα τελευταία 24ωρα από ανθρώπους που θέλουν να τους στηρίξουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιθυμία του 10χρονου μαθητή συγκίνησε ακόμα και Κρήτες ομογενείς, οι οποίοι με μηνύματα στο Cretalive, εκφράζουν την πρόθεσή τους να χαρίσουν μια νέα λύρα στον Χρήστο ώστε να συνεχίσει τα μαθήματά του. Όπως όλα δείχνουν, τις επόμενες ημέρες, ο Χρήστος θα βρεθεί με ένα… πλεόνασμα λυρών και αγάπης, για να ξεκινήσει με αισιοδοξία τη νέα χρονιά!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις