Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

10

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νεκρές αδερφές Σίδνεϊ: Ένα μυστήριο που η αστυνομία δεν μπορεί να λύσει
ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρές αδερφές Σίδνεϊ: Ένα μυστήριο που η αστυνομία δεν μπορεί να λύσει

Νεκρές αδερφές Σίδνεϊ:Πώς βρέθηκαν νεκρές οι δύο αδελφές στο σπίτι τους

Μυστήριο στο Σίδνεϊ με το θάνατο δύο αδελφών από τη Σαουδική Αραβία που βρέθηκαν νεκρές κάτω από ύποπτες συνθήκες. Τα πτώματα των Asra Abdullah Alsehli, 24 ετών, και Amaal Abdullah Alsehli, 23 ετών, βρέθηκαν στο σπίτι τους στον πρώτο όροφο του σπιτιού τους στο Canterbury, στα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, στις 7 Ιουνίου. Η ντετέκτιβ Claudia Allcroft δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι γυναίκες πέθαναν στις αρχές Μαΐου – ένα μήνα πριν τα αποσυντεθειμένα λείψανά τους αποκαλυφθούν από τους αστυνομικούς. «Οι ντετέκτιβ ενδιαφέρονται να μιλήσουν με οποιονδήποτε μπορεί να έχει δει ή να έχει πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις των γυναικών αυτών τις ημέρες και τις εβδομάδες πριν από το θάνατό τους», δήλωσε η ίδια.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη καθορίσει την αιτία θανάτου. Επίσης, δεν είναι σε θέση να πει τι δουλειά έκαναν τα δύο κορίτσια. Να σημειωθεί ότι η οικογένεια των δύο κοριτσιών, συνδράμει την αστυνομία στις έρευνές της. Ελπίζουμε ότι κάποιος μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει τους ερευνητές μας, ενδεχομένς κάποιος που γνώριζε τις αδελφές και μπορεί να έχουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις τους πριν από το θάνατό τους», δήλωσε η ντετέκτιβ Allcroft. Πρόσθεσε ότι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας τους επικοινώνησε με την αστυνομία στα μέσα Μαρτίου.

«Πίστευε ότι υπήρχαν τρόφιμα που είχαν αφεθεί έξω στους κοινόχρηστους χώρους και επικοινώνησε με την αστυνομία καθώς ανησυχούσε», είπε. Οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί δήλωσαν ότι οι γυναίκες «φαίνονταν καλά» και δεν χρειάστηκε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Πώς βρέθηκαν νεκρές οι δύο αδελφές στο σπίτι τους

Η Amaal και η Asra βρέθηκαν νεκρές σε ξεχωριστά κρεβάτια του σπιτιού τους, αφού είχαν καθυστερήσει τέσσερις εβδομάδες να πληρώσουν το ενοίκιό τους και η αλληλογραφία συσσωρευόταν έξω από την πόρτα τους. Κατά τη διάρκεια της αρχικής έρευνας, η αστυνομία δήλωσε ότι τα πτώματά τους βρίσκονταν εκεί για «αρκετό καιρό», δεν είχαν εμφανή σημάδια τραυματισμού και δεν υπήρχαν σημάδια παραβίασης της πόρτας.

Από την Σαουδική Αραβία στην Αυστραλία

Σύμφωνα με τη Daily Mail Australia οι δύο αδελφές έφυγαν από τη Σαουδική Αραβία χωρίς την οικογένειά τους το 2017, όταν ήταν 18 και 19 ετών. Είχαν απασχοληθεί σε μια υπηρεσία προσφύγων πέντε χρόνια, η οποία βοηθά ξένους υπηκόους που διαφεύγουν από διώξεις και ζητούν άσυλο. Οι αδελφές δεν είχαν τακτικές επαφές με τους συγγενείς τους στην πατρίδα, δήλωσαν προηγουμένως πηγές στην Daily Mail Australia.

Τα νομικά μπλεξίματα των δύο κοριτσιών

Η Asra, η μία από τις δύο αδελφές είχε κινηθεί νομικά εναντίον ενός 28χρονου άνδρα στα τέλη του 2018, αλλά αργότερα απέσυρε τη μήνυσή της. Επίσης, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού των δύο κοριτσιών στο Canterbury κατέθεσε αστική αγωγή κατά της Asra στις 13 Μαΐου του τρέχοντος έτους. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να στείλουν στους ενοικιαστές εξώδικα για καθυστερημένα ενοίκια, προτού λάβουν περαιτέρω μέτρα για την απομάκρυνσή τους από το ακίνητο. Αυτό είχε συμβεί τέσσερις εβδομάδες πριν οι αστυνομικοί πάνε στο διαμέρισμα για να επιδώσουν στις γυναίκες ειδοποίηση έξωσης -μαζί με την αστυνομία- και κάνουν τη φρικιαστική ανακάλυψη.

Δεν είναι σαφές ποιες προσπάθειες έγιναν από την εταιρεία ακινήτων, Property Investors Alliance (PIA), η οποία διαχειριζόταν το ακίνητο, να επικοινωνήσει με την Asra κατά τη διάρκεια των εβδομάδων πριν βρεθούν νεκρές οι δύο αδελφές.

Τι λένε οι γείτονες των δύο κοριτσιών

Oι γείτονες πάντως δήλωσαν ότι τα δυο κορίτσια φαίνονταν χαρούμενα. Το προσωπικό ενός κοντινού πρατηρίου καυσίμων δήλωσε ότι οι γυναίκες άρχισαν να το επισκέπτονται το 2020, λίγο πριν από την πανδημία του κορωνοϊού. Τις περιέγραψε ως ήσυχες και φιλικές και δήλωσε ότι απαντούσαν μόνο σε ερωτήσεις, δηλαδή δεν ξεκινούσαν την κουβέντα από μόνες τους. Μια υπάλληλος είπε ότι οι αδελφές επισκέπτονταν το κατάστημα για να πάρουν ποτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μόνο τη νύχτα γέμιζαν το μαύρο κουπέ BMW τους με βενζίνη.

«Ένα κορίτσι ερχόταν για να αγοράσει παγωμένο καφέ και μερικές φορές συγκεκριμένο ενεργειακό ποτό. Κάποιες φορές έρχονταν ακόμη και δύο ή τρεις φορές την ημέρα», δήλωσε μια υπάλληλος. «Δεν εξυπηρέτησα ποτέ την αδελφή της, αλλά τις έβλεπα να περπατούν μαζί στο δρόμο. Όταν έμαθα τι τους συνέβη, σοκαρίστηκα πολύ και μπερδεύτηκα.Ήταν τόσο φιλική. Κάθε φορά που ερχόταν και της μιλούσα χαμογελούσε. Ποτέ δεν φαινόταν λυπημένη». Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν επιβεβαίωσε αν οι γυναίκες είχαν αιτηθεί άσυλο στην Αυστραλία.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας στο σπίτι των κοριτσιών, πριν βρεθούν νεκρές

Οι τελευταίες αποκαλύψεις έρχονται μετά την αποκάλυψη της Daily Mail Australia ότι είχαν προηγηθεί δύο έλεγχοι ευημερίας, ο ένας από την αστυνομία, για τα δύο νεαρά κορίτσια, τους μήνες πριν βρεθούν νεκρές. Σε έναν από τους ελέγχους οι γυναίκες αρνήθηκαν να αφήσουν κάποιον να μπει στο διαμέρισμα. Όμως, μετά από διαμαρτυρίες οι αδελφές επέτρεψαν τελικά να γίνει ο έλεγχος. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ελέγχου κάθονταν μαζεμένες σε μια γωνιά του διαμερίσματος.

«Η μία κάθισε, ενώ η άλλη κρύφτηκε πίσω της, καθώς απαντούσαν σε απλές ερωτήσεις σχετικά με την ευημερία τους. Ήταν απόμακρες και δεν ήθελαν πραγματικά να μιλήσουν», δήλωσε μια πηγή. «Κάτι έμοιαζε να μην πηγαίνει καλά, αλλά έλεγαν ότι ήταν εντάξει. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει κανείς;». Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό μήνες νωρίτερα, το μαύρο αυτοκίνητο των αδελφών – το οποίο ρυμουλκήθηκε από το διαμέρισμά τους την περασμένη εβδομάδα – είχε παραβιαστεί με κλειδί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις