Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

26

Νοεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαδήλωση για την ακρίβεια: «Η ζωή μας δεν χωράει σε vouchers και pass»
ΕΛΛΑΔΑ

Διαδήλωση για την ακρίβεια: «Η ζωή μας δεν χωράει σε vouchers και pass»

Εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις συνταξιούχων, φοιτητικοί σύλλογοι, άλλοι μαζικοί φορείς, διαδηλώνουν ενάντια στις ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά

«Η ζωή μας δεν χωράει σε vouchers και pass. Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα», «Δεν συμβιβαζόμαστε με την ακρίβεια, υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς», «Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό», είναι ορισμένα από τα συνθήματα που κυριαρχούν στη διαδήλωση, αυτή την ώρα, συνδικάτων και μαζικών φορέων της Αττικής στο υπουργείο Οικονομικών. Εργατικά σωματεία, ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, συνδικαλιστικές οργανώσεις συνταξιούχων, φοιτητικοί σύλλογοι, άλλοι μαζικοί φορείς, διαδηλώνουν ενάντια στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά.

Απαιτούν «ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Επίσης, μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα, διαγραφή των χρεών. Για να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα».

DSC_0282-01
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις