Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

10

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 38 μετανάστες Έβρος: Η ανακοίνωση της ΝΔ μετά το λάθος της ΜΚΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

38 μετανάστες Έβρος: Η ανακοίνωση της ΝΔ μετά το λάθος της ΜΚΟ

38 μετανάστες Έβρος: Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσει το γεγονός ότι οι 38 μετανάστες που διασώθηκαν από τον Έβρο κατά παραδοχή της ΜΚΟ HumanRights360 ήταν εκτός ελληνικού εδάφους. Υπενθυμίζεται ότι είχε ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με τους δεύτερους να εξαπολύουν κατηγορίες για τη μη διάσωση των μεταναστών από τη νησίδα του Έβρου. Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα όσοι διέδιδαν ανακρίβειές, ενώ θυμίζει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέθεσαν τη χώρα φέρνοντας το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εκτός Ελληνικής Επικράτειας οι 38 στον Έβρο», επιβεβαιώνει η ΜΚΟ HumanRights360 – Θα τοποθετηθεί ο συνήθως λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ; Καθώς νέα στοιχεία ξεκάθαρα αμφισβητούν το ψέμα περί νεκρού παιδιού στον Έβρο, έρχεται πλέον η ΜΚΟ HumanRights360 που είχε καταθέσει την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να επιβεβαιώσει την άποψη της Κυβέρνησης ότι όσα αφορούσαν στην υπόθεση των 38 μεταναστών συνέβησαν εκτός Ελληνικής Επικράτειας. Εκθέτει δε ανεπανόρθωτα όσους εκμεταλλευτήκαν το περιστατικό και πιο συγκριμένα τη συγκυρία, προς ίδιον όφελος διασπείροντας ανακρίβειες στον διεθνή και εγχώριο Τύπο.

Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δυσφημίζοντας τη χώρα. Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η σταθερή θέση της Κυβέρνησης ότι τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών και ορισμένοι καλοθελητές με fake news προσπαθούν να παρακάμψουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και ταυτόχρονα σώζει χιλιάδες ανθρώπους εφαρμόζοντας μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Αναμένουμε -εδώ και πολλές μέρες- τον συνήθως λαλίστατο ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί. Ιδού ο Έβρος…»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις